fbpx

Wat maakt een goed idee goed?

By Wednesday January 8th, 2020 January 15th, 2020 Uncategorized

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Elke video begint met een goed idee. Hoe breng je in je video jouw boodschap het meest effectief over? En hoe zorg je dat je video blijft hangen? Allereerst heb je een duidelijk kader nodig voor je video. Wie wil je bereiken en waarom? Het soort idee hangt natuurlijk erg af van het soort video. Voor een informatieve video is het bijvoorbeeld niet altijd handig om super creatieve ideeën te bedenken. Terwijl je dat voor een promotievideo juist wel wilt.

Goede ideeën bedenken is hard werken

Wanneer het kader duidelijk is wordt het tijd om “het” idee te bedenken. Hoe gaat je video er concreet uitzien?

Het bedenken van een echt goed idee is hard werken. Zitten wachten tot het perfecte idee uit de lucht komt vallen heeft volgens ons niet zo veel zin, en in inspiratie geloven we niet. Ideeën bedenken is wat ons betreft vooral een oefening in originele en onvoorspelbare verbanden leggen. Het liefst organiseren we daarom een sessie met alle betrokkenen om samen onze hersenen te laten werken en onze fantasie de vrije loop te laten. Door middel van allerlei creatieve technieken geven we ideeën langzaam vorm. Een van die technieken kan een klassieke brainstorm zijn. Maar we gebruiken veel meer vormen.

Wanneer weet je dat een idee goed is?

Wanneer we een echt goed idee te pakken hebben is dat vaak goed te merken. Iedereen wordt enthousiast. Ook al is het idee misschien nog niet helemaal af, we blijven werken tot we het idee volledig hebben uitgedacht en van alle kanten hebben bekeken.

Uiteindelijk willen we ons idee van de video overbrengen op de kijker. Daarom moet het perfecte idee wat ons betreft vooral niet te ingewikkeld zijn. Wanneer we een super ingewikkeld idee bedenken begrijpt de kijker waarschijnlijk niet waar we naartoe willen.

Wanneer het idee van je video niet in een of twee zinnen duidelijk te maken is valt er waarschijnlijk nog wat werk te doen. Samen schaven we het idee net zo lang bij tot we bij de absolute kern uitgekomen zijn. Pas dan kunnen we gaan nadenken over hoe de video er uiteindelijk uit komt te zien.

Meer weten over het bedenken van goede ideeën?